Фронтменот на “Дипломатик бенд” повикан на луда журка во Ниш…ама со својот саксофон

  Ако еднаш си направил добра атмосфера,ќе те повикаат повторно. Можеби затоа фронтменот на “Дипломатик бенд”,Петар Тодоровски доби покана за

Прочитај Повеќе

Овации…премал збор за ансамблот “Танец”

По одржаниот прв концерт на ансамблот “Танец” во Мелбурн,не стивнуваат реакциите од нашите иселеници кои имале среќа таа вечер да

Прочитај Повеќе

Понеделничка турлитава

-На 16-ти ноември во Битола свој концерт одржа српската пејачка Јелена Томашевиќ во рамките на “Фестивалот на музика од светот”.

Прочитај Повеќе

Мите Стоилков… да пееме за секоја љубов

За љубовта вреди да се пее секогаш…и кога сакаш,и кога те сакаат,и кога си бескрајно среќен,и кога си тажен. Таа

Прочитај Повеќе

На муабет кај Анита и “7/8”

Кога размислуваме за тоа кој крај од нашата земја е најталентиран за музика,може вистински да останеме без одговор. И тогаш

Прочитај Повеќе

Неуморното дуо Стефан и Петар од “Дипломатик бенд” го освојуваат Балканот

Кога си добар – ќе те бараат, кога си позитивен – ќе се забавуваат. Нашите добро познати Стефан и Петар

Прочитај Повеќе

Елена Андоновска…наша музичка самовила

Секоја изведба милување,секој музички тон уживање…не познавам некој што не го почувствувал истото при изведбите на нашата Елена Андоновска.Можеби сето

Прочитај Повеќе

“Baltic Band” – позитивна енергија од југот на Србија

  Велат дека идејата за снимање кавери во Скопје им се видела многу интересна.Можеби затоа што се бенд со авантуристички

Прочитај Повеќе

Љубовен допир преку новиот видео запис за песната “Да знаат” – “Ориентал бенд”

  Ако сакате да чуете песна што ќе ве помилува како благо ветренце,тогаш слободно погледнете го новиот видео запис за

Прочитај Повеќе

Со радост,среќа и ксмет – се отвори “Вила Молика”

Годините поминати со многу труд и работа, како овде кај нас така и по белиот свет, брачниот музички пар Мицевски

Прочитај Повеќе