Почетна > Македонија > Тоше Проески – засекогаш во нашите срца…

Тоше Проески – засекогаш во нашите срца…

///
Comments are Off

Тоше Проески – (25 јануари 1981 год. Прилеп – 16 октомври 2007 год. Нова Градишка)

Наместо зборови и само зборови…

…”Кога морав да одам им реков

се што имам и куќа и нива

нека земе што му треба секој

но црешата да ја најдам жива…

Што е тоа во луѓето тажно

што живеат во животи туѓи?

Кој во моето минато плови

сосем мирно и без да се срами?”…(ЦРЕША)

Никој како тебе, почивај во мир