Фронтменот на “Дипломатик бенд” повикан на луда журка во Ниш…ама со својот саксофон

  Ако еднаш си направил добра атмосфера,ќе те повикаат повторно. Можеби затоа фронтменот на “Дипломатик бенд”,Петар Тодоровски доби покана за

Прочитај Повеќе

Овации…премал збор за ансамблот “Танец”

По одржаниот прв концерт на ансамблот “Танец” во Мелбурн,не стивнуваат реакциите од нашите иселеници кои имале среќа таа вечер да

Прочитај Повеќе

Мите Стоилков… да пееме за секоја љубов

За љубовта вреди да се пее секогаш…и кога сакаш,и кога те сакаат,и кога си бескрајно среќен,и кога си тажен. Таа

Прочитај Повеќе

Неуморното дуо Стефан и Петар од “Дипломатик бенд” го освојуваат Балканот

Кога си добар – ќе те бараат, кога си позитивен – ќе се забавуваат. Нашите добро познати Стефан и Петар

Прочитај Повеќе

“Baltic Band” – позитивна енергија од југот на Србија

  Велат дека идејата за снимање кавери во Скопје им се видела многу интересна.Можеби затоа што се бенд со авантуристички

Прочитај Повеќе

Љубовен допир преку новиот видео запис за песната “Да знаат” – “Ориентал бенд”

  Ако сакате да чуете песна што ќе ве помилува како благо ветренце,тогаш слободно погледнете го новиот видео запис за

Прочитај Повеќе

Со радост,среќа и ксмет – се отвори “Вила Молика”

Годините поминати со многу труд и работа, како овде кај нас така и по белиот свет, брачниот музички пар Мицевски

Прочитај Повеќе

Хуманитарен концерт на Саша Ковачевиќ во Прилеп

  Секојдневно читаме за големите музички ѕвезди од Балканот и нивните понекогаш астрономски заработки од кои ни “штукнува” умот.Некои од

Прочитај Повеќе

“Ориентал бенд”…”тата мата” во Тиквешијата

Љубов нив ги врзува,љубовта кон музиката и добрата песна…така би ги опишале членовите на “Ориентал бенд” во една реченица.Иако во

Прочитај Повеќе

НИКОЈ КАКО НАС – “Танец” со Гран-при награда

За оркестарот на “Танец” со сигурност можеме да кажеме дека важи онаа изрека “Дојдов, видов, победив”…особено по нивниот настап  на

Прочитај Повеќе