Почетна > Моја Свадба > “Моја свадба” – заедно со група “Мераклии”…

“Моја свадба” – заедно со група “Мераклии”…

///
Comments are Off

Деновите поминати околу подготовките за свадба се нешто што можеби истоштува, но дента “кога ќе удри тапанот”, велат дека се предходно се заборава. Понесени од музиката, обичаите, семејството и пријателите веднаш се влегува во една еуфорија која трае дури доцна во ноќта, а можеби и до раните утрински часови…

Во новото издание на “Моја свадба” ќе ги угостиме членовите на групата “Мераклии” и тоа сите комплет. Нашето студио ќе биде исполнето со евоцирање на спомени од свадбите на Оли, Георги, Ане и Ѓорге кои имаат интересни доживувања и случки поврзани за тоа…од земање невеста “малку подалеку”, од правење веселба покрај езеро, за многуте обичаи со цел да се задржи традиционалното. Групата “Мераклии” живее и работи долги години во Швајцарија и затоа ќе раскажат како се прават тамошните наши свадбени веселби и како реагираат странците на нив. Како и да е , ни следува една интересна емисија која ќе биде збогатена и со многу музика, како што е редот. За сите вас групата “Мераклии” ќе ја промовира својата хит-песна “Љубовта нема граници”, а ќе се испеат и бројни хитови од македонската ризница по нивни избор. Како ќе успее да се снајде нашата водителка Криси Тимовска со расприкажаните “мераклии за муабет и песна”, останува да видиме и слушнеме во премиерното издание на “Моја свадба” во недела (13:30). Не пропуштајте!!!