БЛАГОЈА ГРУЈОВСКИ: „ДА“ ЗА ФОЛК ПЕСНА СО ПОП ПРИЗВУК…

Фолк песни со поп призвук? Зошто да не. Модернизирано, но не на електронски начин туку да има поакустичен пристап. Вака

Прочитај Повеќе

Мераклиски со Група Мераклии-негувачи на македонската музика во Швајцарија!

  Викендов, екипата на Арт Студио Продукција беше во Швајцарија каде што се снимаа два проекти на Групата Мераклии. Имено,

Прочитај Повеќе

Душко Георгиевски-Музиката за мене значи да донесам песна која ќе предизвика убава емоција на публиката…

      Душко Георгиевски веќе многу години е активен на македонската музичка сцена. Позади себе има оставено албуми, многу

Прочитај Повеќе

Јане Рафаиловски веќе е на една скала повисоко после прекрасната преработка на Зајди, зајди!

Јане Рафаиловски периодов е актуелен со неговата преработка на легендарната песна на Александар Сариевски-Зајди,зајди за која што во соработка со

Прочитај Повеќе

Миа Мустафа-Новата македонска ѕвезда!

Новата македонска ѕвезда се вика Миа Мустафа и има само 14 години. Ученичка е во О.У Кузман Јосифовски Питу а

Прочитај Повеќе

Филип Божиновски и Плеј Бенд-Кога имаш бенд, имаш целина!

Една од ѕвездите на македонската естрада, која што сјае се повеќе и повеќе кај нас а и надвор од нашите

Прочитај Повеќе

Група Оскар-Во живо во Моја Свадба!

Група Оскар од Битола на македонската естрада постои веќе десет години. Се состои од  шест члена кои што истовремено свират многу

Прочитај Повеќе

Џељо Дестановски-Зурлата е мојот живот!

Џељо Дестановски е најпознатиот зурлаџија во моментов во Македонија, кој соработува скоро со сите пејачи и групи кај нас. Скоро

Прочитај Повеќе

Далибор Даки Ѓошиќ-Музиката е мојот живот!

Далибор Даки Ѓошиќ е композитор, изведувач и вработен во “Танец”. Еднакво активен во сите сфери. Моќен вокал и премногу пријатен

Прочитај Повеќе

Анета Мицевска Молика-Македонија е богата со квалитетни пејачи!

Анета Мицевска е дел од групата Молика и не треба посебна најава за неа. Еден од најдобрите, ако не и

Прочитај Повеќе