За нас

Телевизия„Балкан мюзик” поставя за своя основнацел популяризирането на музиката от региона на Балканите, а заедно с това икултурата на отделните държави от Балканите, като включва различни гледни точкикъм една сравнително близка и позната звукова, визуална и темпераментна среда.


.  „Балкан мюзик” счита, че има необходимост и ниша в областта намузиката, която би могла да бъде развита, чрез поставянето на този вид изкуствов полезрението на младите хора и зрителите от средна възраст, чрез групиранетои представянето на голям брой творчески проекти на изпълнители от балканскитедържави. Ето защо телевизията ще обхващаосновно балканския регион (Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция,Македония, Румъния, Словения, Сърбия и Черна гора, Турция, Хърватия) в съдържанието си, с перспектива заразширяване на обхвата от интерес, с цел популяризирането на културата ни средпо-широка зрителска аудитория извън границите на полуострова.

Програмна схемаСъбуди ме с песен– тричасов музикален блок съдържащ клипове с няколко народни теми. Включвапесни от различни страни на принципа на класическата плей- листа
 
Ретро хитове – избраниклипове от архивния масив на телевизията. Любими изпълнители от близкото миналои техните любими песни. 
 
Млади таланти наекрана – плей листа с най-доброто от младите изпълнители. Този блокпредоставя и възможността за портретно представяне на млад изпълнител срепертоар от неговото творчество. Целевата група е по-млади зрители с познанияи интерес към съвременната музика и култура.
Модерна поп музика – двучасовопредаване за най-новото от поп музиката на държавите от региона и извън него
Балканско парти –  фокус върху балканската традиция. Песни иклипове от региона, музика за танци и празници. Широка плей листа насочена къмширока публика.
Концерт – Концертниизпълнения на запис. Двучасовия слот всеки ден предлага възможност законцентрирано внимание върху събития от изпълнителския живот разнообразие отфолклорни и поп концерти, unplugged форми и др
 
Фолк топ 10 – Музикалнакласация на телевизия „Балкан мюзик” за фолкмузика. Интерактивен чарт, в който зрителите имат възможност да гласуват залюбимата си песен
Фолклорни ноти – богата плей листа сфолклорни клипове, обхващаща различни фолклорни области на Балканите
Оренталски ноти – поглед към музикатана Ориента. Плей лист с ориенталски ритми, представящ най-доброто от музикатана югоизток.

Монотематична културно/музикално – развлекателна телевизияс основен акцент музикалната култура на Балканите, включваща в себе си новини иактуални репортажи, както и предавания за различните зрителски аудитории –наследство, архивни и по-стари клипове, фестивални и концертни отразявания,партньорство с регионални телевизии. Телевизия с интерес към начина на живот,кулинарната култура, забележителностите от историческото наследство и съвремие ивсичко, което може да се докосне до музиката и да обогати познанието,възприятието и развитието на отношенията между страните от региона.