30 години од мегахитот “Ламбада”

Пред точно 30 години започнавме да танцуваме на звуците од летниот хит “Ламбада” и еве до ден денешен сеуште не

Прочитај Повеќе

Пред да станеш човек,не оди меѓу луѓето

Непосреден,со ведар дух и расположение пејачот Димитар Димитров – Градевец ќе каже дека мудроста ја стекнал од неговиот дедо,но и

Прочитај Повеќе

Димитар Андоновски- Повторно да се родам, повторно би ја одбрал музиката!

Каде е Димитар во моментов на македонската сцена. Се снима ли нешто ново, на што се работи во моментов? Д.А.

Прочитај Повеќе

Јордан Митев-“Има една вистина,овој свет е лага голема,а во него силна љубов ќе познаете,дури кога маж ќе заплаче”.

Јордан Митев е млад естраден уметник, кој за своите години има постигнато многу во својата кариера. Тој е пример како

Прочитај Повеќе

Орде Неделковски: Денот не можам да го замислам без музика!

Во рубриката “5 минути со”, денеска се дружиме со Орде Неделковски, вокал на групата „Лајв бенд“, во моментов еден од

Прочитај Повеќе

5 прашања во 5 минути со водителката Милена Антовска Станковска

–Кафе, стандарден утрински ритуал? 1. Да, по појадокот секогаш пијам кафе во тивка и мирна атмосфера. Освен поради тоа што

Прочитај Повеќе

Ѓоко Јовиќ и Енерџи Бенд со најуспешна турнеја во Австралија

Пред само неколку дена, заврши досега најуспешната турнеја низ повеќе градови во Австралија. Ѓоко Јовиќ и Енерџи Бенд, покажаа и

Прочитај Повеќе

Мила Србиноска хипхоперка на европско ниво

Мила Србиноска е ученичка во второ одделение и со само седум години има постигнато многу успеси на светско ниво. Дел

Прочитај Повеќе

„Пролетни празнувања“

„Пролетни празнувања“ беше насловена изложбата која Музејот на град Скопје на 04 април ја промовираше во рамките на својата повремена

Прочитај Повеќе