Понеделничка турлитава

Сте се запрашале ли некогаш каков би ни бил животот да нема музика…празен,нели?!Тогаш нема да ја има ни дружбата,ни смеата,ни

Прочитај Повеќе

Понеделничка турлитава

Од почетокот на летото во целиот регион имаме различни манифестации…де фестивал на пивото,де фестивал на виното,на трубите,на пити,пастрмајлии,лесковачка роштилијада(од комшилук)

Прочитај Повеќе

Понеделничка турлитава

Убаво е неделата да се започне со нешто ново што се создало од светот на музиката. -Триото Џељо Дестановски,Спасе Антевски

Прочитај Повеќе

Понеделничка турлитава

Измина и последниот викенд од месец јули,во кој иако има пеколни температури сеуште се случуваат музички настапи и свирки. -За

Прочитај Повеќе

Понеделничка турлитава

Викенд како викенд….тие што одмараат се фалат каде одмараат и како изгледаат во костим за капење,а другите што работат се

Прочитај Повеќе

Понеделничка “турлитава”

Се наоѓаме во еден динамичен период кога за среќа насекаде околу нас се одржуваат бројни манифестации,што ова лето го прави

Прочитај Повеќе