Почетна > Моја Свадба > “Моја свадба” гости: Ивана Чаловска Ангеловска и Андреј Трајковски од вис Аманет и Џељо Дестановски

“Моја свадба” гости: Ивана Чаловска Ангеловска и Андреј Трајковски од вис Аманет и Џељо Дестановски

Новото издание на Моја свадба ќе ни биде во знакот на традиционалното…затоа што ќе бидеме во друштво на луѓето кои ја негуваат и со тоа  продолжуваат македонската традиционална музика. А тоа се познатиот зурлаџија Џељо Дестановски кој се повеќе го бараат младите на своите семејни веселби како специјален гостин….и представници на ВИС Аманет, вокалот Ивана Чаловска Ангеловска и Андреј Трајковски кој свири на гајда. За обичаите, сопствени, традиционални, сегашни, минати и се останато ќе зборуваме но и многу ќе свириме и пееме….

Гледајте Моја свадба во недела (13:30) на  BalkanMusicTv…

Коментирај