Ова девојче со македонска песна ги освои Русите!

PoМила Пеовска, 11. години, е од Македонки Брод, и секој ден и’ започнува со песна, а нејзиниот убав глас навистина далеку се слушна, не само насекаде низ Македонија, каде што настапила, туку и’ во Русија.
Таа досега освоила и многу награди, први места на регионални и државни натпревари, а од етно-фестивалите редовно се враќа со диплома за најуспешен соло-настап во категоријата деца.
Меѓу признанијата се и двете втори места на интернационалните детски фестивали „Езерски бисери“ во Струга и „Ѕвездички“ во Прилеп.

Слушнете како пее оваа млада девојка…